Hoe zero trust beveiligingslacunes in multicloud-technologiestapels dicht

Fusies, overnames en roll-ups van private equity combineren bedrijven om nieuwe bedrijven te creëren, wat leidt tot meer multicloud-techstacks en een grotere urgentie om nul vertrouwen goed te krijgen. Acquisities leiden bijna altijd ook tot de integratie en consolidatie van tech-stacks, vooral op het gebied van cybersecurity. Als gevolg hiervan hebben bijna alle CISO’s consolidatieplannen op hun roadmaps, een stijging van 61% in 2021.

Zesennegentig procent van de CISO’s is ook van plan om hun beveiligingsplatforms te consolideren, in de overtuiging dat het consolideren van hun tech-stacks hen zal helpen ontbrekende bedreigingen te voorkomen (57%) en de noodzaak om gekwalificeerde beveiligingsspecialisten te vinden (56%) vermindert, terwijl het proces van correleren en visualisatie van bevindingen in hun dreigingslandschap (46%).

Leveranciers van cyberbeveiliging, waaronder CrowdStrike, realiseren omzetgroei door klanten een duidelijk pad te bieden voor het consolideren van hun technische stacks.

Waarom ondernemingen kiezen voor multicloud
Multicloud is de de facto standaard voor cloudinfrastructuur, waarbij 89% van de ondernemingen multicloudconfiguraties gebruikt, volgens Flexera’s 2022 State of the Cloud Report.

De meest voorkomende redenen voor ondernemingen om voor een multicloudbenadering te kiezen, zijn verbeterde beschikbaarheid; best-of-market-innovaties; nalevingsvereisten; onderhandelingspariteit bij onderhandelingen met cloudproviders; en het vermijden van vendor lock-in. Grootschalige ondernemingen streven ook naar een grotere geografische dekking van hun wereldwijde activiteiten.

CIO’s vertellen VentureBeat dat het vandaag de dag noodzakelijk is om een businesscase op te bouwen die laat zien hoe uitgaven voor multicloud-infrastructuur de acceptatie van de cloud zullen vergroten, kostenbesparingen zullen verbeteren en zullen bijdragen aan meer inkomsten. Raden van bestuur en bestuursteams op C-niveau willen begrijpen hoe uitgaven aan multicloud-strategieën veilig zijn, economisch zinvol zijn en helpen de veerkracht en het reactievermogen van het bedrijf te verbeteren.

Multicloud definiëren
De definitie van Gartner zegt: “een multicloud-strategie is het bewuste gebruik van cloudservices van meerdere openbare cloudproviders voor dezelfde algemene klasse van IT-oplossingen of workloads – bijna altijd IaaS en/of PaaS, niet SaaS. Veel organisaties worden ‘per ongeluk’ multicloud (door gebrekkige governance, fusies en overnames of iets dergelijks), in plaats van bewust een multicloud-strategie te volgen.”

Hyperscalers, waaronder Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform, bieden volledige ondersteuning voor Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS), evenals uitgebreide ondersteuning voor ontwikkelaars en toekomstige roadmaps weerspiegelt expertise op het gebied van AI en machine learning (ML).

Het gevolg is dat ondernemingen multicloud-infrastructuurstrategieën toepassen en blijven gebruiken om toegang te krijgen tot innovaties waar hyperscalers tegenwoordig aan werken. Het ontwikkelen van de basisvaardigheden die nodig zijn om elke hyperscaler te beheren, is echter een voortdurende uitdaging voor veel IT-afdelingen, net als de hogere kosten van een multicloud-strategie als gevolg van lagere kortingen.

Multicloud blijft de de facto standaard voor organisaties
Multicloudstrategieën hebben vaak een hybride cloudcomponent, aangezien de meeste organisaties ook vertrouwen op de integratie van private en public cloudplatforms om geïntegreerde, vaak parallelle taken binnen een onderneming te ondersteunen. Bron: Flexera 2022 State of the Cloud-rapport
Aan de slag zonder vertrouwen voor multicloud-techstacks

CISO’s vertellen VentureBeat dat een van de beste manieren om het succes van een zero-trust network access (ZTNA)-framework te verzekeren, is om eerst voor het senior management en de raad van bestuur duidelijk te maken waar de grenzen liggen voor implementatie. Bepalen welke hyperscaler-partner verantwoordelijk zal zijn voor welk deel van de tech-stack is tafelinzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *